Forsoning begynner med å snakke sant om fortiden

Forsoningsseminar.bilde
Forsoning begynner med å snakke sant om fortiden

Father Michael Lapsley ble rammet av en brevbombe under anti-apartheidkampen. Siden har han viet sitt liv til forsoningsarbeid. Lapsley mener at alt forsoningsarbeid må starte med å forholde seg sant til fortiden. På Samiske kirkedager holder han, Rolf Steffensen og Ingar N. Kuoljok dobbeltseminar om forsoning mellom samer og nordmenn.


Front Cover KUN 2013Lapsley leder Institute for Healing of Memories i Sør-Afrika. Han har arbeidet lenge med forsoningsprosesser i Sør-Afrika og andre steder i verden – også relatert til urfolk. Ordfører og tidligere sokneprest i Hamarøy Rolf Steffensen og jurist og nestleder i Samisk kirkeråd Ingar Nikolaisen Kuoljok har vært sentrale i et samisk-norsk forsoningsarbeid i Nord-Salten.

På seminaret 9. august lanseres også boka Erkjenne fortid – forme framtid. Innspill til kirkelig forsoningsarbeid i Sápmi. 12 bidrag belyser forsoningsprosesser i Sápmi. Lapsley, Steffensen og Kuoljok er blant bidragsyterne. Flere andre bidragsytere vil være til stede på kirkedagene. Boka utgis av Kirkelig utdanningssenter i nord og Samisk kirkeråd.

10. august holder Lapsley, Steffensen og Kuoljok oppfølgingsseminar om samme tema.

Meld deg på til Samiske kirkedager! Festivalpass kan kjøpes her.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.