Festivalområdet

Festivalområdet og viktige lokaliteter

Viktige steder for festivalen

Viktige steder for festivalen

Festivalområdet for Samiske kirkedager ligger fredelig til ved sjøen og med utsikt til Svartisen. Her vil storlavvuen stå sentralt plassert, omkretset av markedsboder, mattelt, aktivitetsområde og ungdomssiida. Hovedtyngden av arrangementer vil finne sted her, bl.a. gudstjenester, konserter, store seminarer og mye av ungdomsprogrammet.

Fjordgården hotell ligger helt inntil festivalområdet og vi ønsker å fylle dette hotellet helt. Fram til 1. juni er all rombestilling forbeholdt gjester til Samiske kirkedager. Vi oppfordrer til bestilling før dette!

Meyergården hotell ligger 5-10 min gange fra festivalområdet, og er det største hotellet i byen (100 rom er holdt av her fram til 31. april). Her begynner også Mo i Rana sentrum. En del av kirkedagenes aktiviteter vil legges til sentrum, bl.a. teater, film og kunstutstilling.

Mo kirke ligger synlig i bybildet og minner om samens sentrale rolle i byens historie. Kirka ble opprinnelig bygget for samene i 1723 av «samenes apostel» Thomas von Westen. Kveldsbønn fredag legges hit, og det vil tilbys guidet tur i kirka.

Fra festivalområdet er det kun en kort spasertur langs strandpromenaden før man kommer til Moholmen. Dette er Mo i Ranas eldste bydel, og den første skolen i byens historie stod her. Også den ble opprinnelig bygd for samene.

Stedet – fakta og feriemuligheter

Nyttig informasjon om Mo i Rana og Rana-regionen finner du under fanen «Fakta».

 

Det er stengt for kommentarer.